Ledinis dušas – taip „Betsafe-LKL“ sezono pradžią „Gargždų“ komandai gali apibūdinti jos treneris Laimonas Eglinskas.

Naujai ekipos vairą perėmęs specialistas sutiko tris pajėgius oponentus, kurie negailėjo gargždiškiams krepšinio pamokų. Kauno „Žalgiriui“ buvo pralaimėta 55:107, Vilniaus „Wolves“ – 68:104, o sostinės „Rytui“ – 82:98.

„Deja, kaip bebūtų keista, nors galvojau, kad tvarkaraštis gana neblogas mums, bet buvo atvirkščiai. Ir „Žalgiris“ pirmose rungtynėse buvo gana motyvuotas, ir užpuolėme ant „vilkų“, kurie buvo po silpnų išvykos rungtynių bei norėjo reabilituotis. Varžovai mums buvo labai aršūs“, – LKL.lt pripažino L.Eglinskas.

Pirmosios savo pergalės „Gargždai“ dar laukia. Tokioje pat situacijoje yra ir Kėdainių, Pasvalio bei Mažeikių ekipos.

Treneris mato progresą auklėtinių žaidime, o „Gargždų“ kelyje dabar – ne mažiau rimtas oponentas nei ankstesni. Šeštadienį, 17 valandą, Panevėžyje vyks dvikova su „7bet-Lietkabeliu“.

„Važiuosime ne pavaikščioti, o siekti maksimalaus rezultato“, – LKL.lt sakė L.Eglinskas.

Sutikimą stebėkite BTV ir Go3 kanaluose.

– „Gargždų“ ekipos sezono startas pažymėtas trimis pralaimėjimais „Betsafe-LKL“, iš kurių du – triuškinamais skirtumais. Kokias mintis jums kelia tokia pradžia?

– Per tris mačus būtų maždaug 100 taškų skirtumo, aišku, nedžiugina tokie rezultatai. Yra ir objektyvių priežasčių, kodėl taip nutiko, nenoriu jų įvardinti. Tiesiog nebuvome tinkamai pasiruošę šioms rungtynėms. Deja, kaip bebūtų keista, nors galvojau, kad tvarkaraštis gana neblogas mums, bet buvo atvirkščiai. Ir „Žalgiris“ pirmose rungtynėse buvo gana motyvuotas, ir užpuolėme ant „vilkų“, kurie buvo po silpnų išvykos rungtynių bei norėjo reabilituotis. Varžovai mums buvo labai aršūs.

– Abejos pirmos minėtos rungtynės pralaimėtos po maždaug pusšimtį taškų. Tai nekėlė panikos?

– Ne, aš nepanikuoju, matau vaizdą, kaip dirbame treniruotėse, matau, kad ši komanda gali žaisti. Tiesiog trūko laiko susistyguoti, maniau, procesas bus greitesnis. Teko ir pačiam nusileisti ant žemės į realybę, kad Roma per vieną dieną nepasistato, reikės kantriau dirbti. Matau žaidėjų potencialą, dar parodysime, kad galime žaisti krepšinį.

– Kokias problemas išryškino šios pirmos „Betsafe-LKL“ rungtynės?

– Problemų yra su bendru komandos tarpusavio pojūčiu, bet tai gali sakyti dauguma ekipų, kai jose neliko branduolio. Čia – visiškai nauja komanda, likęs tik vienas žaidėjas iš pernai, nauji treneriai, naujos mintys, plius, neturiu labai patyrusių žaidėjų. Gerai, Jucikas ar Furmanavičius yra žaidę šioje lygoje, bet kitiems šis lygis – naujas. Susidūrėme su Eurolygos, Europos taurės, Čempionų lygos komandomis, tad jie pamatė, koks yra krepšinis Lietuvoje, kokio lygio tai klubai. Kaip bebūtų, „Betsafe-LKL“ pripažinta kaip viena „Top 10“ lygų Europoje, ta lyga nesilpna. Gerai, kad tai pamatėme dabar, o ne vėliau. Manau, tos rungtynės išeis į naudą, dabar jau žinome, ko tikėtis.

– Šaltas dušas – tinkamas apibūdinimas tokiai sezono pradžiai?

– Gal net lediniu pavadinčiau, o ne šaltu (Juokiasi). Niekas nenori pradėti tokiais rezultatais, nesitikėjome to, nors kažkas iš šalies gal taip ir galvojo. Neatėjome į aikštelę tik joje pasibūti.

– Ar tokios nesėkmės negali išmušti iš vėžių žaidėjų, ypač – legionierių, jaučiant, kad šansų pasipriešinti oponentams net nebuvo?

– Mūsų visų ambicijoms tokie pralaimėjimai buvo smūgis žemiau juostos. Profesionaliame krepšinyje nesi pratęs taip pralaimėti. Be abejo, buvo nemalonus jausmas, bet kartu tai ir signalas, kiek dar darbo reikia įdėti. Mes kalbėjomės, žaidėjų rankos nenusviro. Džiaugiuosi, kad mūsų kapitonas yra Furmanavičius, kuris tai supranta ir visą informaciją perduoda žaidėjams. Esu labai patenkintas kapitono įdėtu darbu, padedant, kad tos rankos nenusvirtų.

 Daug kalbų apie negatyvesnę pusę, o ką gero „Gargždai“ kol kas pasiėmė iš startinio etapo „Betsafe-LKL“?

– Be abejo, pozityvo yra daug, žaidėjai turi talento, bereikia jį paversti į komandinį siekį. Matau, kiek savęs jie atiduoda treniruotėse, jie nesuskundžia ir dirba, džiaugiuosi jais, tai ir kelia pozityvą. Rungtynių su „Rytu“ išvakarėse jaučiausi ramus, kad viską padariau iš savo pusės, jog jie išpildytų tai iš savosios. Bet ateina rungtynės ir mes išsijungiame, kažko pritrūksta. Tai ateis su patirtimi.

– Juliui Jucikui dvejose pirmos rungtynės ėjosi sunkiai, trečiose jis parodė kitą veidą, ar jau jaučiate, kad jis artėja prie savo formos?

– Be abejo, reikia suprasti, kad jis buvo tik prisijungęs prie komandos, o ankstesnes kontaktines rungtynes žaidė gegužės mėnesį. Tai užtruko, viskas suprantama. Nesitikėjome staigmenų pirmame mače, nes jis nebuvo sužaidęs nė vieno draugiško susitikimo. Buvo naivu, kad jis ateis ir iškart padarys rezultatą, prie ekipos prisijungęs paskutinis. Dabar jau žaidėjai jį pažįsta, jis susipažino su sistema, buvo laiko klausimas, kai jis imt rodyti žaidimą.

– Ar galima sakyti, kad po 16,3 taško metantis, 5,7 kamuolio atkovojantis ir tiek pat perdavimo atliekantis Jaylonas Scottas ryškėja kaip didžiausias jūsų lyderis?

– Manau, kad jis nebus vienas lyderis. Taip, jo statistiniai rodikliai kol kas geriausi, bet komanda dar nelaimėjo. O laimėsime, kai žais visa komanda. Jis rodo lyderio savybes, gali ne tik pelnyti taškus, bet ir įtraukti į žaidimą kitus, jis rodo pastangas kovoje dėl kamuolių. Scottas yra pavyzdys kitiems žaidėjams bei jaunimui.

– Šeštadienį laukia rungtynės su dar viena pajėgia ekipa – „7bet-Lietkabeliu“. Kokių pasikeitimų tikitės jose?

– Mūsų žaidimas kasdien gerėja, laukiu tų rungtynių, kaip ir visų. Tikiuosi, jog parodysime geresnį savo veidą, nes jau prieš „Rytą“ puolimas atrodė tikrai gražiau, komanda geriau ėmė suprasti vieni kitus. Gynyboje kiek trūko fokuso, bet manau, kad būsime pasiruošę geriau, važiuosime ne pavaikščioti, o siekti maksimalaus rezultato.